Nu är det åter liv i fårhuset

 
 
Så har de då kommit! De nya familjemedlemmarna av rasen Helsingefår! Ewa, Eva, Emma, Ebba och Elin har fått flytta in i fårhuset under vår stor, imponerande lada. Där bodde det senast får när jag var liten, dvs nån gång i början på 1990-talet. Där har även bott andra typer av djur under årens lopp och däremellan har det fungerat som förråd. Men nu är det åter urstädat och förhoppningsvis kommer de trivas fint där under. 
 
Byggnaden är förmodligen uppförd kring sekelskiftet 1800 och dimensionen på stolparna som håller den uppe är inte direkt klena! De är riktigt respektingivande och tanken på hur de på den tiden kunde resa byggnader i tre våningar med de verktyg de hade då är svindlande! 
 
 
 Helsingefåren kommer få komma ut på bete så snart det går att stängsla åt dem. Under sommaren kommer de få växla mellan olika beten och hjälpa oss att hålla efter gräs och sly. På så sätt skapar vi tillsammans öppna kulturlandskap samtidigt som vi försöker bidra till att den hotade lantrasen bevaras. Förhoppningen är att vi till nästa vår kan se fram emot ett gäng härliga lamm!