Plommonvin + dunderglögg = plommonglögg?

Sent om sider mognade plomomen. Och trädet formligen dignar med frukt! Plommonmarmelad är gott och det förrådet är påfyllt så det räcker minst till nästa år. Men vad ska man göra mera? All denna fina frukt vill man ju kunna ta tillvara mera av.
 
 
Jag gjorde som vanligt och googlade efter spännande recept. Jag fick fram plommonvin, men dessertvin är inget vi har behov av. Däremot gillar vi glögg att värma sig med under de kalla och mörka månaderna.
Ifjol testade vi att kombinera ett recept på dunderglögg (baserat på svagdricka i originalreceptet) med ett på rödbetssherry och fick rödbetsglögg. Så varför inte kombinera i ytterligare ett steg och helt enkelt göra plommonglögg! Kan ju inte mer än bli odrickbart.
 
 Så nu står den där och väntar på att processen ska ha sin gång. 4kg plommon, delade men med kärnan kvar, uppkokta i 6L vatten som sedan fått svalna. Därefter har jag blandat i 2,5kg socker, 50g jäst, 5 skalade och skivade potatisar, 250g russin, 3 kanelstänger, en påse hela nejlikor, en påse kardemummakörnor och en bit färsk ingefära. Allt väl blandat i en kastrull med lock. Och nu ska den bara stå så i rumstemperatur i minst 3 veckor innan man kan buteljerat. Och därefter skall den stå minst tre veckor till på en mörk och sval plats innan man kan drista sig till att provsmaka...
 

Nu väntar vi med spänning på resultatet så håll utkik efter uppdaterande inlägg om några veckor!