Hösten är härlig!

Hösten är underskattad!
Den höga, klara luften. Den vackra, täta dimman över Ljusnan på morgnarna. Och alla fantastiska grönsaker som finns i överflöd nu!
 
Dagens middag blev i högsta grad lokalproducerad:
Grillad älgkalvbiff från vårt jaktlag, fläskfilé från grannens glada gris. Kokta och grillade morötter, kokt broccoli och vitkåls- och rödkålspuré med bara grönsaker från trädgården. Och egengjord majonnäs på egna vaktelägg!
 
Detta är lyx om något!
 
 
Vitkåls- och rödkålspuré var något nytt jag hittade recept på häromdagen när jag hade en bit vitkål kvar i kylskåpet som behövde ätas upp. Ett mycket enkelt men gott recept!
Man kokar kålen i bitar tills den är helt mjuk. Sen häller man av vattnet och blandar i smör (50-75 gram smör till 400 gram kål). När smöret smält mixar man allt med en stavmixer och sen smakar man av med nån krydda om man vill. Jag blandade inte i nåt alls mer än smöret!