Välkommen!

 
 När allt ställs på ända och inget är sig likt, när vi befinner oss mitt i en pandemi, ja då tvingas vi tänka till! Vad är viktigt och inte? Vad värdesätter vi och inte?
Man kan också finna tacksamhet över allt fantastiskt som finns runt omkring i stort och smått!
 
Att bo på landet är inget som passar alla (vilket inte stan eller skärgården gör heller för den delen), men mig passar det som handen i handsken. Att få uppleva naturens skiftningar och djurliv på nära håll. Att få möjlighet att odla och hålla djur. Att skörda och tillaga det man odlat. Att se barnens glädje i den miljön och få föra andan och känslan vidare. Då är det lätt att känna tacksamhet.
 
Det är förstås också väldigt mycket jobb med att bo lantligt, speciellt om man som vi bor på en äldre (föredetta) bondgård med tillhörande ekonomibyggnader och skog. Det finns alltid jobb som måste göras och saker att laga eller reparera. Men som 16:e generation på samma fastighet så känner man ansvaret både mot tidigare generationer och kommande.
 
Så, i dessa tider så föds denna blogg! Tanken är att dela stora och små tankar, idéer och händelser som färgsätter vardagen här i vackra Hälsingland. Välkommen att dela detta med mig!