Föryngring på gården!

Idag kom de äntligen! Efter 19 långa dygn började vakteläggen kläckas, något senare än vaktlar brukar kläckas men när de väl när började så bara exploderade det! Av 14 ägg har det under dagen idag kläckts 12 st små söta vaktlar. Det finns ännu hopp för de resterande två också! 
Dessa ska så småningom få förenas med den befintliga flocken och bidra med vackra och goda ägg. Hälften av dem är garanterat tuppar men de kommer blir goda förrätter istället!
 
 
 Idag har jag också för första gången testat att pickla vaktelägg. De står nu i kylen med vitlök och chili och väntar på att ta åt sig smak. Om någon dag kan vi nog provsmaka!
 
 
Dessa båda glädjeämnen väger upp det tråkiga med att vi tidigare i veckan blev tvungna att ta bort en av hönorna. Hon hade förmodligen skadat sitt ben på nåt sätt och släpaade sig fram längs golvet
 I en sån situation är det djurägarens skyldighet att förkorta lidandet. Så yxan fick göra ett hedersuppdrag och vara den befriande ängeln. Tråkigt, men sånt är livet på landet. Glädje och sorg behöver och avlöser varandra.