Tomatpuré på g!
Sedan några veckor är växthuset tömt på tomater och plantor. En hel del tomater var fortfarande kartiga och har därför legat utspridda på bord inomhus för att mogna efter.

Idag kunde jag plocka ut 4kg mogna tomater från dessa och det finns ändå massor kvar!

Eftersom jag kokat ganska många liter tomatbas så fick det bli nåt annat av dessa tomater: tomatpuré.
Mycket enkelt om än lite tidskrävande att göra.
Jag följde ett recept jag hittade här:
Innehåller bara tomat, vitlök, olivolja och salt!
Tomaterna skärs i bitar. Vitlöken pressas/skärs i smått och steks på i oljan innan tomaterna hälls i lite i taget. Sen i med salt och låt koka upp och sedan koka ca 15 min. Därefter skall alltihop passeras genom en sil/finmaskigt durkslag för att få bort skal och kärnor. Slutligen ska vätskan som blir kvar reduceras ner till en tjock, blank och mörkröd kräm. Av fyra liter ursprunglig vätska blev det ca 4-5 dl kvar. Smak i koncentrat!
Bra att ha i frysen och ta upp och använda som smakförstärkare!
