Rabarberchampagne

I ett försök att rensa ur frysboxen för att göra plats för årets godsaker hittade jag infryst rabarber från ifjol. Eftersom det inte fanns behov av att koka saft började jag googla på recept med rabarber och kom över ett spännande recept: rabarberchampagne!
 
 
Klart det ska testas! Så jag följde receptet: blandade rabarber och skivad citron, slog över vatten, socker, vaniljsocker och vitvinsvinäger. Lät det stå i en kastrull i ett varmt fönster i tre dagar. Silade av och tappade på flaska, lät stå utan lock i värmen i två dagar och såg hur det hände grejer inuti!
Sen på med locken och ner i källaren där de fick stå svalt i ett par veckor. 
 
 
Sen dags för provsmakning... Fräsch och god smak med kittlande bubblor! Jättetrevlig dryck att kunna bjuda på som välkomstdrink eller bara avnjuta en varm sommarkväll. OBS! Innehåller en liten (okänd) mängd alkohol så ska bara serveras till de vuxna!